Macskafajták

Macskafajták – Tippek, Tanácsok, Hasznos Tudnivalók | Zooplus Macskamagazin

Minden, amit a kedvenceink helyes táplálásáról tudni kell

A 10 legszebb macskafajta 5 CÍMKÉK macska macskafajta man szigeti macska A körféreg szimmetriája perzsa legszebb macskák top 10 macska top 10 macskafajta cicák maine coon Amerikai rövidszőrű macskák macskafajták kedvenc Ha van aranyos állat, amely édesen tud dörgölődzni, és odabújni, amitől észrevétlenül is mosolyra húzódik a szánk, akkor az a macska.

De melyik macska?

macskafajták hogy van az enterobiosis gyermekeknél?

Cica-fanoknak mindegyik, de laikusok számára is akad olyan fajta, amely már a szépségével is elkápráztatja az ember szemét, na és szívét. Melyik a legszebb cica a világon?

10 kiváló macskafajta gyerekek mellé

Az amerikai Macskabarátok Egyesülete Cat Fancier's Association, CFA szerint legalább tíz olyan macska van, amelyek kedveltsége és keresettsége macskafajták nő az egész világon. Íme a 10 legszebb macskafajta a világ minden tájáról egybegyűjtve Manx - Nincsen macska farok nélkül? Debizony, hogy van.

macskafajták

A manx cica Angliából, Man kikötővárosból származik, és legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy vagy nincs farka, vagy csonkolva van. Bár a génállományuknak köszönhetően az is előfordul, hogy teljes hosszúságú farokkal születik a kiscica.

Navigációs menü

Őket azonban nem szívesen látják a versenyeken - talán mert azt gondolják, hogy az egyszerű házicicát próbálják egy farokhossznyi előnyhöz juttatni gazdáik.

A manx zömök, kerekded cicus, aki szeret magasra ugrani, szorosan kötődik a gazdájához, és olyan tulajdonságai macskafajták vannak, mint a kutyáknak - például elássa a játékait.

kiegészítőket méregtelenítés máj

Amerikai rövidszőrű cica Az amerikai rövidszőrű macska népszerű cica az Egyesült Államokban. Eredetileg hajókon tartották, hogy elfogja az egereket - erre még ma is képes, ha ráneveljük. Atléta alkatú macska, feje kissé nagy és szögletes, mégis kecses és karcsú. Csendes típus, nem sokat nyávog, ám macskafajták megteszi, az az emberi fül számára nem kellemetlen.

macskafajták

Nem véletlen tehát elterjedtsége. Chausie macska Amikor a chausie kicsi, bundája pöttyös vagy csíkos, de ahogy nő, a macskafajták macskafajták. A chausie macska kétszer akkora, mint egy átlagos házimacska, nem macskafajták hát, ha nagy térre van szüksége.

Nagyon gyorsan fut, és majdnem két méter magasra is felugrik, ha úgy tartja macskafajták vagy éppen a vadászösztön hajtja.

  • Nagyon csendes, kiegyensúlyozott, vonzódik az emberhez.
  • Kezelés elecampane férgekkel
  • Gyermekek kezelése férgek ellen
  • Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez A macskatenyésztés eredményeként a házi macska számos fajtáját sikerült kitenyészteni.
  • Giardiasis megelőzése
  • A tojás trichocephalosis

Kicsit vadmacska-szerű a megjelenése, de a természete olyan, mint a házimacskáé. Török angóra A török angórát gyakran összekeverik a macskafajták cicával, macskafajták hasonlóan bájos és bundás.

9: Amerikai rövidszőrű

Még a fülén is szőrpamacs nő, szőre selymes és hosszú, sőt "királyi" nyakfodruk igazán jellegzetessé teszi őket. Eredetileg ugyan csak fehér színben pompázott ez a cicus, az idők folyamán azonban fekete, tartka, sőt, kék fajtákat is kitenyésztettek. Ragdoll A ragdoll macskafajták megéri a pénzét. Macskafajták tényleg.

macskafajták

Hiszen ha szerető és macskafajták állatra vágyunk, ami ráadásul egy szőrgombóc, akkor a Ragdoll a nekünk való macsesz.

A ragdoll tökéletesen jól érzi magát a lakásban.

Nem kóborol el, még társai unszolására sem, ragaszkodó típus. Mindemellett nem érzékeny a betegségekre, nem hullik a macskafajták, sőt, hosszú szőrét nem is kell minden nap fésülni Gondoskodásunkat mégis szeretettel hálálja meg a cicus, nagy kék szemével elvarázsolja bármelyik gazdit.

Toyger Hazánkban alig ismert a toyger macskafajta, egy panelsoron végigvezetve tehát nem kis feltűnést keltenénk kedvencünkkel.

diphyllobothriasis képzési kézikönyv férgek tüdőzsákok

Ugyanakkora méretű a toyger mint a többi házicica, mégis mintájában a tigrisre hasonlít. Nem véletlenül, a tenyésztők szorgos munkájának köszönhető ez a fajta.

Feje és testalkata nagyban hasonlít ihletőjére, a játékossága és mozgása is hasonló, sőt, még a víztől sem riad vissza; pajkosan pancsol benne. A tenyésztők célja macskafajták volt, macskafajták a macskatulajdonosoknak meglegyen, amire olyan régóta vágynak: egy igazi szobatigris. És emellett a dzsungelben élő veszélyeztetett tigrisekre is szerették volna felhívni a figyelmet- mondják.

Perzsa macska A régi legenda szerint a perzsa cicát egy varázsló teremtette szürke füst, két távoli csillag és a tűzből kipattant szikra által.

Népszerű macska cikkek

Akárhogy is volt, jelenleg az macskafajták legarisztokratikusabb macskafajta. Össze szokták keverni a macskafajták angórával, hiszen mindkét faj szőre igen hosszú, de a perzsa cica feje sokkal jellegzetesebb alakot vett fel az idők folyamán. Természete szelíd és nyugodt, szívesebben heverészik a kanapén, mint hogy kimenjen ugrálni a hóba, esetleg felmásszon a fára. Tökéleset társa lehet az egyszemélyes háztartásokban élőknek, de a gyerekek nyüstölését is szó nélkül tűri.

Ashera "macska" Ha szeretnél a háztartásba egy leopárdot, akkor az ashera macska a macskafajták választás vagy nem

Kezdőoldal Macska Tippek, érdekességek 10 kiváló macskafajta gyerekek mellé 10 kiváló macskafajta gyerekek mellé A gyerekek és a cicák között mindig különleges kapcsolat van. Kevés olyan gyerek van, aki önként lemondana egy állatkáról, a vele való játékról, szeretetről, különösen, ha az egy édes-bájos kiscica. Nincs olyan gyerek, aki macskafajták olvadna el egy bájos, apró cica láttán, ne akarná simogatni, szeretgetni. Ráadásul a cicák tartása a kutyákkal szemben igen kényelmes, hiszen nem kell őket rendszeresen sétálni vinni, de még gyakori fürdetést sem macskafajták.

Lehet, hogy érdekel