A babaszoba klímája

A babaszoba klímája

Egy fél évesnél kisebb babának legalább 14 órát kell aludnia naponta, de egy nagyobb alvásigényű csecsemő akár 16-18 órányi alvást is igényelhet. Még egy másfél éves gyermeknek is 12 óra körül van az alvásigénye.

Azonban a legtöbb kisbaba és totyogó nem alszik annyit, amennyit a kora szerint kellene.

Mit tehetünk?

A legtöbb esetben a kisbaba rossz alvása olyan triviálisnak tűnő dolgokon bicsaklik meg, mint az esti rutin, vagy az alváskörülmények. A kicsiknek ugyanis teljesen sötét szobára van szüksége lefekvéskor, mert a fény zavarhatja az álmát, és eleinte a nappal-éjszaka megkülönböztetése miatt is fontos ez a kérdés.

Ha túl hideg, vagy túl meleg van, akkor a kicsik minden alvásciklus végén megébredhetnek, esetleg vissza sem alszanak. A babáknak 19-21 fokra van szükségük az alváshoz. A túl magas hőmérséklet kicsi korban még veszélyes is lehet, mert a baba még nem tudja szabályozni a hőháztartását.

Az egyenletes hőmérséklet biztosítása egy hőszigetelt otthonban sokkal könnyebb és gazdaságosabb lehet. Például egy redőny felszerelése nem csak a teljes fénykizárást biztosítja, hanem a hőszigetelésben is jelentős szerepet játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük