Mosogató dugulás

Dugulás a mosogatóban

Mit tegyünk, ha eldugul a mosogatónk? Íme az ellenőrizendő lépések, összefoglalva.

A legtöbb vízvezetékszerelő a dugulás felfedezésekor a kímélőbb lefolyótisztítók használatát javasolja először. Ha ez nem jár sikerrel, akkor át is térhetünk a következő pontra. Ha otthon tartunk csőpumpát, akkor még mindig nem kell duguláselhárítót hívnunk. A csőpumpával megpróbálhatjuk a felszínközeli szennyeződést eltávolítani, hátha itt fedezzük fel a dugulás okát. A mosogatót tele engedjük vízzel, mielőtt a pumpát elkezdjük használni, így a képzett vákuum segítségével távolítjuk el a szennyeződést. Ha még most sem talál magának utat az elfolyó víz, akkor a szifont kell ellenőrizni.

A mosogató aljában, az elfolyó víz és a csatorna között találjuk a menetes rögzítésű szifont, melynek megtisztításával akkor is jól járunk, ha még mindig nem találtuk meg a megoldást. A szifont érdemes zsíroldót és vízkőoldót tartalmazó szerekkel áttisztítani. A végső megoldás a trisó, melyet a mosogatóba öntve egy éjszakán át hatni hagyunk.

Reggelre le fog folyni a víz, a dugulás megszűnik. Ha mégsem, nem marad más, mint egy vízvezeték szerelő kihívása ( http://vizvezetek-szereles.hu/ ). Ő csőtisztító spirállal, esetleg elektromos csatornatisztítóval oldja majd meg a problémát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük